A-kasse er en forsikring du bør have

A-kasse er en gammel opfindelse. Der var en gang hvor forskellen mellem liv og død var arbejde. Det blev opfundet samtidig med fagforeningerne. I dag kan vi takke fagforeningerne for deres hårde, slidsomme arbejde. Alle kan melde sig ind, også uden at tilhøre en bestemt fagforening. Det er i dag en forsikring du bør have.

A-kasse til folket

Denne type forsikring har til formål at holde hånden under dig og mig, hvis vi mister vores arbejde. Uheldet kan være ude. Enhver kan miste sit job. Ingen har en garanti som er fuldstændig vandtæt. Det er altså en forsikring du bør have fordi den hjælper, når nøden er allerstørst. Når, eller hvis du mister dit arbejde, træder din forsikring i kraft. Du får ikke det samme udbetalt som hvis du var i arbejde. Du får en sats, som gør at du ikke behøver at gå sulten i seng. Satsen er muligvis ikke stor nok til også at betale alle regninger, men du går ikke fra hus og hjem lige med det første. Desuden yders der hjælp, så du hurtigt kan komme tilbage på arbejdsmarkedet. Du tilbydes et hav af kurser som hjælper dig på rette vej.

Billigt kan godt være bedst

A-kasse er ganske vist en forsikring du bør have, men du behøver ikke den dyreste. Som med alle andre forsikringer kan det godt betale sig at se sig lidt omkring. Sammenlign de forskellige A-kasser. Undersøg hvad de helt nøjagtigt tilbyder dig. Der findes billig A-kasse. Du finder hurtigt ud af at der ikke er stor forskel i indhold, kun i pris. Der er ikke længere samme forbindelse mellem fagforening og A-kasse. I dag kan du købe lige den forsikring du har brug for. Du vælger selv om du også vil støtte en faglig organisation, men der er ikke krav om at du gør det.

Vigtig viden før opstart af rengøringsfirma

Drømmer du om at være din egen chef, så er en af de muligheder du har at starte et rengøringsfirma. Selvom arbejdet kan være hårdt, er det et meget selvstændigt job, hvor du til en vis grad selv kan planlægge din dag. Der skal selvfølgelig stadig gøres rent, så der kommer penge i kassen.

Hvordan skal kunderne komme?

Man skal ikke forvente, at telefonen ringer af sig selv, dagen efter du har oprettet dit firma. Der er mange rengøringsfirmaer i Danmark, og derfor er der også mange om kunderne. Derfor kræver det en strategi for, hvordan du vil skaffe kunder. Skal det være via offline markedsføring som en avisannonce, eller vil primært gøre brug af online kanaler? Det kan være en god idé at udvælge nogle kanaler, som du gerne vil gå hårdt ind på og så selvfølgelig evaluere indsatsen løbende. Får du det optimale ud af det?

Find en god leverandør af rengøringsartikler

Når du har styr på, hvordan du ønsker at skaffe kunder, skal du finde dig en god leverandør af rengøringsartikler. For at kunne drive et effektivt rengøringsfirma handler det om hele tiden at være effektiv med omkostningerne. Derfor giver det selvfølgelig også mening at købe rengøringsmidlerne så billigt som muligt.

Som rengøringsfirma skal du have et bredt kartotek af rengøringsartikler såsom universalrengøring, gulvvask, latexhandsker blandt meget andet. I stedet for at købe dine latexhandsker hos en leverandør og så dine rengøringsmidler hos en anden, giver det rigtig god mening at se, om du ikke kan få det billigere, hvis du køber alle dine ting hos en og samme leverandør.

Det handler om at være effektiv

En af ingredienserne til at drive et succesfuldt rengøringsfirma er at være effektiv i din planlægning. Sørg for så vidt muligt at samle kunder i samme område den samme dag, så du ikke skal køre land og rige rundt for at gøre rent. Jo flere kunder du kan nå på en dag jo bedre. Samtidig giver det også mening at samle dine kunder tæt på hinanden, så du kan spare benzin og dermed have flere penge på bunden. Sørg også for at være så effektiv som muligt i din fakturering og generelle drift. Jo mere af din tid du kan bruge på rengøring – des bedre. Det er jo det, der giver penge i kassen i sidste ende.

Få istandsat huset med omfugning i murværket

Er du husejer? Uanset om du ejer et hus eller bor til leje, så vil boligen kræve vedligeholdelse. Som husejer er det dit ansvar at holde boligen ved lige. Med årene vil fugerne mellem murstenene komme til at se kedelige ud og dermed have behov for omfugning. Omfugning kan være med til at isolere boligen noget bedre således, at der ikke trænger luft gennem fugerne. Et typisk tegn på omfugning er hvis man kan se mellemrum imellem to mursten. Hvis du er i tvivl, så kan du få en professionel ud for at bedømme fugerne i murværket og få en pris på at få det ordnet.

Værd at vide om omfugning:

Det er meget forskelligt hvornår boligen har brug for omfugning. Det afhænger bl.a. af husets stand, hvor gammelt huset er samtidig med hvor godt de eksisterende fuger er blevet monteret på murværket. Ifølge flere undersøgelser har det vist, at huse skal have omfugning når huset nærmer sig de 30 år. Med årene vil vejret være med til at slide på fugerne således, at de bliver mindre funktionelle. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at vedligeholde fugerne i murværket. Det er en god ide, at få renset sine fuger med jævne mellemrum således, at de holdes pæne og rene. På denne måde er man med til at forlænge fugernes levetid. Hold ekstra øje med fugernes tæthed, så du sikrer dig, at der ikke kommer fugtskader i murværket.

 

Der er mange positive ting forbundet med at lave omfugning i murværket. I gamle huse vil man kunne se en væsentlig forskel på varmeregningen, hvis fugerne trængte til at blive fuget om. Dette skyldes, at omfugning er med til at gøre murværket tæt således, at der ikke suser luft direkte ind i murværket.

Gode råd i forbindelse med omfugning:

Det anbefales, at man får fikset fugerne i murværket lige så snart at man har opdaget, at der skal fuges om. Dette skyldes, at problemet bliver værre jo længere man venter. Jo hurtigere problemet bliver løst, desto bedre. Hvis man bare lader de dårlige fuger være, så kan det på længere sigt blive besværligere at reparere. Samtidig vil det komme til at koste flere penge, end hvis man havde ordnet problemet med det samme.

Hvis du har svært ved at se om fugerne er som de skal være, så kan man teste det med en skruetrækker. Med skruetrækkeren kan man kradse på murværket for at se, om det smuldrer eller falder fra hinanden. Sker dette, så er der behov for omfugning.