Få istandsat huset med omfugning i murværket

Er du husejer? Uanset om du ejer et hus eller bor til leje, så vil boligen kræve vedligeholdelse. Som husejer er det dit ansvar at holde boligen ved lige. Med årene vil fugerne mellem murstenene komme til at se kedelige ud og dermed have behov for omfugning. Omfugning kan være med til at isolere boligen noget bedre således, at der ikke trænger luft gennem fugerne. Et typisk tegn på omfugning er hvis man kan se mellemrum imellem to mursten. Hvis du er i tvivl, så kan du få en professionel ud for at bedømme fugerne i murværket og få en pris på at få det ordnet.

Værd at vide om omfugning:

Det er meget forskelligt hvornår boligen har brug for omfugning. Det afhænger bl.a. af husets stand, hvor gammelt huset er samtidig med hvor godt de eksisterende fuger er blevet monteret på murværket. Ifølge flere undersøgelser har det vist, at huse skal have omfugning når huset nærmer sig de 30 år. Med årene vil vejret være med til at slide på fugerne således, at de bliver mindre funktionelle. Derfor er det vigtigt, at man sørger for at vedligeholde fugerne i murværket. Det er en god ide, at få renset sine fuger med jævne mellemrum således, at de holdes pæne og rene. På denne måde er man med til at forlænge fugernes levetid. Hold ekstra øje med fugernes tæthed, så du sikrer dig, at der ikke kommer fugtskader i murværket.

 

Der er mange positive ting forbundet med at lave omfugning i murværket. I gamle huse vil man kunne se en væsentlig forskel på varmeregningen, hvis fugerne trængte til at blive fuget om. Dette skyldes, at omfugning er med til at gøre murværket tæt således, at der ikke suser luft direkte ind i murværket.

Gode råd i forbindelse med omfugning:

Det anbefales, at man får fikset fugerne i murværket lige så snart at man har opdaget, at der skal fuges om. Dette skyldes, at problemet bliver værre jo længere man venter. Jo hurtigere problemet bliver løst, desto bedre. Hvis man bare lader de dårlige fuger være, så kan det på længere sigt blive besværligere at reparere. Samtidig vil det komme til at koste flere penge, end hvis man havde ordnet problemet med det samme.

Hvis du har svært ved at se om fugerne er som de skal være, så kan man teste det med en skruetrækker. Med skruetrækkeren kan man kradse på murværket for at se, om det smuldrer eller falder fra hinanden. Sker dette, så er der behov for omfugning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *